Madreperla Brut 0,75 l
28. 7. 2021Neperlivá voda Dolomia, sklo 0,5 l
1. 9. 2021Madreperla Rosato 0,75 l
220.00 Kč (266.20 Kč s DPH)
Skladem
Historie ceny za posledních 30 dní
Dodací lhůta 7 dní
Region: Calabrie
Perla je symbolickým znázorněním nespočtu bublinek a husté „perláže“, která vzniká při nalévání tohoto skvělého sektu. Madreperla rosa je šumivé víno vyráběné dlouhou metodou „Charmat“ (známou také jako metoda Martinotti), tedy druhá fermentace probíhá s kvašením v autoklávu; tato technika umožňuje získat jemnou, hustou a trvalou bublinu; svěží a parfémovaná šumivá vína, protože umožňuje efektivnější extrakci vůní a chutí v relativně krátkém čase.
Klasifikace: Extra suché šumivé víno;
Typologie: rosè;
Vyrobených lahví: 10 000
Území: původ hroznů, ze kterých se získává růžová Madreperla, je výhradně kopcovitý, zde je zásadní velký teplotní rozsah mezi dnem a nocí, aby hrozny získaly potřebnou kyselost, a tím i svěžest hotového výrobku;
Réva: vyvážená směs původní révy;
Způsob pěstování: kordon s ostruhami;
Období sklizně: od poloviny do konce září;
Vinifikace: jemné lisování po velmi krátké maceraci v kontaktu se slupkou, aby se extrahovala zvláštní prášková růžová barva;
Fermentace: v oceli s konstantní kontrolou teploty;
Druhá fermentace: v autoklávu metodou long Charmat;
Zušlechťování: nejprve v oceli po dobu tří měsíců, pak uvážlivý průchod v láhvi;
ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY
Barva: pudrově růžová, s jemnými fialovými odlesky;
Buket: jemný nádech černé třešně, sotva znatelné jahody, sotva naznačující květinovou nótu;
Chuť: bublina je příjemná, intenzivní, ale nikdy ne vtíravá, v ústech svěží, dobrá kyselinka, harmonická, jemná a přívětivá; perla je hustá, jemná a perzistentní;
Gastronomické párování: aperitiv nebo mezi jídly, zvláště vhodné k předkrmům z mořských plodů a korýšům, vynikající ke smaženým rybám nebo zelenině;
Provozní teplota: podávejte velmi vychlazené, doporučeno 8-10 °C.
Obsah alkoholu: 11 % obj.
Výrobce | Spadafora |
---|