Le Manzane Sabbiato Manzoni Bianco
27. 2. 2024CHIANTI RUFINA “Vigneto I DOMI” DOCG
27. 2. 2024CHIANTI RUFINA RISERVA “Vigneto QUONA” DOCG
490.00 Kč (592.90 Kč s DPH)
Skladem
Historie ceny za posledních 30 dní
Dodací lhůta 7 dní
Odrůdy: Sangiovese 100%
Původ: Vinice nacházející se na území Chianti Rufina, v obci Pontassieve, v oblasti San Martino a Quona na úpatí starobylého farního kostela San Martino a Quona. Nachází se v nadmořské výšce 300 metrů nad mořem, s jiho-jihozápadní expozicí. Sklon 19 %. Sangiovese klonuje R23, R24, R6 na podnožích 420A a 1103P.
Vinice: Kordon ostruhatý, rozteč výsadby 2,2 m/0,80 m, 5 600 keřů/hektar, dřevěné kůly, střídavé zatravňování řádků s výběrem travní směsi.
Typ půdy: Kamenitá, alberská, jílovitá a vápenatá půda, dobře odvodněná, málo bohatá na organické látky.
Sklizeň: Ruční sklizeň do 15 kg bedýnek se obvykle provádí v prvních 10 dnech října, tedy v době, kdy jsou hrozny Sangiovese plně fenolické a tříslovinové zralé.
Vinifikace a zrání: Jemné drcení a odstopkování hroznů a fermentace domácími kvasinkami v kuželových fermentorech vyrobených ze slavonského dubového dřeva. Kontakt na slupky při teplotě 14/16 °C pro extrakci barvy a aroma po dobu přibližně 3/5 dne, následuje alkoholová fermentace a macerace se slupkami po dobu přibližně 20 dnů. vždy věnujte pozornost kontrole teploty; po stočení: jablečno-mléčné ve 20 hl sudech ze slavonského dubu a zrání přibližně 18 měsíců ve 225 litrových sudech z francouzského dubu. Zušlechťování lahví po dobu nejméně 12 měsíců.
Obsah alkoholu: 15 % obj.
Barva: Intenzivní purpurově červená.
Vůně: Velmi jemná s tóny černého ovoce, zralého červeného ovoce, kořenitých vůní, tónů tabáku a omezené přítomnosti dubu.
Chuť: Plná a sametová, s hutnou texturou s dobře integrovanou tříslovou složkou, dlouhá v závěru.
Gastronomické párování: Zemská kuchyně, červená masa, zvěřina, zralé sýry. Dlouhé zrání vína
Výrobce | Poggio Bonelli |
---|