Terano Rosso 1,5 l
28. 7. 2021Madreperla Rosato 0,75 l
28. 7. 2021Madreperla Brut 0,75 l
220.00 Kč (266.20 Kč s DPH)
Skladem
Historie ceny za posledních 30 dní
Dodací lhůta 7 dní
Region: Calabrie
Perla je symbolickým znázorněním nespočtu bublinek a husté „perláže“, která vzniká při nalévání tohoto skvělého sektu. Madreperla bianco je šumivé víno vyráběné dlouhou metodou „Charmat“ (také nazývanou metodou Martinotti), tedy druhá fermentace probíhá s kvašením v autoklávu; tato technika umožňuje získat jemnou, hustou a trvalou bublinu; svěží a parfémovaná šumivá vína, protože umožňuje efektivnější extrakci vůní a chutí v relativně krátkém čase.
Klasifikace: Brut šumivé víno;
Typologie: bílá;
Vyrobených lahví: 10 000
Území: původ hroznů, ze kterých se získává bílá Madreperla, je výhradně kopcovitý, zde je velký teplotní rozsah mezi dnem a nocí zásadní pro to, aby hrozny získaly potřebnou kyselost a tím i svěžest hotového výrobku;
Réva: vyvážená směs původní révy;
Způsob pěstování: kordon s ostruhami;
Období sklizně: od poloviny do konce září;
Vinifikace: jemné lisování a bílá vinifikace;
Fermentace: v oceli s konstantní kontrolou teploty;
Druhá fermentace: v autoklávu metodou long Charmat;
Zušlechťování: nejprve v oceli po dobu tří měsíců, pak uvážlivý průchod v láhvi;
ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY
Barva: bílá se zelenkavými odlesky v mládí, ve vývoji inklinující ke zlaté;
Parfém: výrazné tóny banánu a zeleného jablka, s nádechem květinových tónů, sedmikrásky a bílé růže;
Chuť: suchá s hořkou dochutí, bublina je příjemná, nikdy vtíravá; perla je jemná, hustá a perzistentní;
Gastronomické párování: vynikající aperitiv nebo mezi jídly, zvláště vhodné k předkrmům a hlavním chodům na bázi ryb a korýšů, vynikající k úpravám tempura;
Provozní teplota: podávejte velmi vychlazené, doporučeno 8-10 °C.
Obsah alkoholu: 11 % obj.
Ocenění a poděkování: víno, které vzhledem ke svému mladému věku ještě nemělo příležitost ocenit odbornou veřejností, jsme přesvědčeni, že nás velmi uspokojí.
Výrobce | Spadafora |
---|